Logo Science Vision

Actueel

Hieronder treft u een overzicht van projecten waaraan we momenteel werken of die recentelijk zijn opgeleverd. De lijst is niet compleet, maar is een goede weergave van onze producten en werkzaamheden.

 

Verpleegkundig Specialist en Physician Assistant


Voor de Stichting Kenniscentrum Taakherschikking EersteLijn maakten we twee films over de rol van een Verpleegkundig Specialist en een Physician Assistent in de huisartspraktijk.
(Door hierboven op de links te klikken kunt u de films bekijken.)

 

Stage of Siege

In opdracht van de Kunst en Erfgoed Commissie (KEC) van de Universiteit Maastricht hebben we een impressie gemaakt van het ontstaan van het kunstwerk in het X-gebouw in de voormalige Tapijnkazerne.
De film over het kunstwerk van Navine G. Kahn-Dossos vindt u hier.

 

Kweekvlees

Professor Mark Post van de Universiteit Maastricht presenteerde onlangs de eerste hamburger van in een laboratorium gekweekt vlees aan de wereldpers. Deze allereerste publieke proeverij onderstreepte de dringende noodzaak om een duurzame oplossing te vinden voor voedselproductie.
Science Vision filmde al maanden van te voren de beelden van het kweken. Deze gingen op 5 augustus de wereld over en werden onder andere uitgezonden door BBC, Sky News en NOS.

 

Valanalyse

De vakgroep Gezondheid Bevordering van Maastricht University verricht in opdracht van Veiligheid.nl onderzoek. Wij produceerden een achttal videoclips voor de bijbehorende websites.

 

Mobiele beeldregie

Op 2 september verplaatsten we de beeld- en geluidregie naar Theater aan het Vrijthof waar de Opening Academisch Jaar 2013 - 2014 van de Universiteit Maastricht feestelijk werd gevierd. De door Science Vision verzorgde livestream was te bekijken via de website van de universiteit.
In dezelfde week, op 5 september, verzorgde Science Vision een live internetstream van de Graduation Day van de Maastricht School of Management. Zo konden websitebezoekers wereldwijd volgen hoe de afgestudeerden tijdens een feestelijke ceremonie hun diploma’s in ontvangst namen.

 

 Human Rights Conference

Op 17 april 2013 gaf de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans een lezing over de Rechten van de Mens. De livestream vanuit de aula van de universiteit werd door Science Vision verzorgd. De complete registratie kunt u hier bekijken.

 

Strategie presentatie

Service Science Factory presenteerde de onderzoeksresultaten van een onderzoek naar de te volgen toekomst-strategie in Studio 2; de prettige ambience en de link met media sprak de opdrachtgever van het onderzoek erg aan. De presentatie in de vorm van een talkshow was dan ook een groot succes.

 

Colleges circulatie en longen

Als naslagwerken voor studenten Geneeskunde (jaar 3) registreren we alle colleges uit het blok "Circulation and Lungs". De registraties worden uitgevoerd met een bemande camera, en met draadloze microfoons voor een optimale verstaanbaarheid.

 

Farmacokinetiek

De basisprincipes van de farmacokinetiek worden in dit Engelstalig leermiddel uitgelegd. Het videoprogramma is bestemd voor eerstejaarsstudenten Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.

 

A tree of knowledge

Voor SHE Collaborates heeft Science Vision zojuist een film geproduceerd over hun project waarin de verbetering van de opleiding van Ghanese vroedvrouwen centraal staat. Daphne Dumoulin maakte in Ghana een serie foto's die de basis vormen voor deze film van ruim 4 minuten. Science Vision verzorgde de montage, muziekkeuze en digitale nabewerking. Clive Lawrence verzorgde de Engelstalige voice-over van de film. U kunt de film Tree of Knowledge hier bekijken.

Partner in balans

Voor de vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie produceren we momenteel een achttal interviews met mantelzorgers wiens (jonge) partners aan dementie lijden. Deze acht filmpjes vormen een onderdeel van de cursus over hoe partners van dementerenden om kunnen gaan met deze vaak schrijnende ziekte.

 

Upgrade mobiele regie

De mobiele regieset heeft een grote onderhoudsbeurt en upgrade ondergaan:

  • de vierde camera control unit (CCU) is ingebouwd;
  • de shading unit is uitgebreid met twee vectorscopen en twee Smartview monitoren;
  • de camerapreview monitoren zijn ook vervangen door deze grotere 8" types;
  • met de inbouw van een nieuwe, digitale audiomixer is het aantal kanalen uitgebreid naar 16, elk met eigen compressors, gates en effecten.

Dies Natalies 2013

De 37ste verjaardag van de Universiteit Maastricht, de Dies Natalis, vond op 14 januari 2013 plaats in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Tijdens deze academische zitting werden onder andere een vijftal ere-doctoraten verleend. Science Vision had de regie over de benodigde audiovisuele faciliteiten en verzorgde de High Definition live streaming vanuit het theater.

 

Docentprofessionalisering

Voor de Faculty of Law en verschillende andere faculteiten van de Universiteit Maastricht produceert Science Vision momenteel ongeveer 120 videoclips voor gebruik bij de opleiding van (nieuwe) docenten. Alle clips zijn tweetalig en voorzien van ondertitels.

De Biobank

In opdracht van Maastro Clinic produceert Science Vision een videoprogramma over de rol van de Biobank van het Maastricht Universitair Medisch Centrum in het onderzoek naar kanker. In deze biobank is bloed van ruim 5000 personen opgeslagen, met daarin 24 soorten kanker.

Het zes minuten durende Nederlandstalige programma bevat onder andere unieke beelden van de route die het bloed door een buizenpostsysteem aflegt.

Congres Nederlands huisarts genootschap 2013

Als teaser voor het landelijk NHG-2013 congres heeft Science Vision deze clip 'boven de Atlantische Oceaan' opgenomen: NHG-2013 Teaser.

Landelijke prevalentiemeting zorgproblemen (LPZ)

Voor de School for Primary Health and Public Care (CAPHRI) van de Universiteit Maastricht produceren we drie talenversies van "LPZ - Zorg in beeld". Dit videoprogramma toont hoe de LPZ meting kan bijdragen aan het verbeteren van de geboden zorg in intramurale en extramurale zorginstellingen. Meer informatie staat op de LPZ website.

Presentation courses

Het Talencentrum (Language Centre) verzorgt per jaar een aantal Engelstalige cursussen met als hoofdthema het presenteren van (wetenschappelijk) onderzoek. Science Vision levert niet alleen de audiovisuele infrastructuur maar legt ook alle presentaties in High Definition beeld en geluid vast.

Maastricht School of Management 60 years

Science Vision verzorgde gedurende een week de audiovisuele ondersteuning, live-registraties en live streaming van de festiviteiten rondom het 60 jarig bestaan van MsM. Een korte impressie van de viering van deze verjaardag vindt u hier: MsM 60 years

Socratische dialoog

Een leermiddel bestaande uit 3 DVD's toont de toepassing van deze therapievorm als onderdeel van de cognitieve therapie. Oplage: 500 stuks. Opdracht: Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN), Universiteit Maastricht.